Te koop: Limburg?

Te koop: Limburg?

Limburgtekoop

Een opmerkelijk bericht in NRC Handelsblad van dinsdag 14 januari: Limburg blijkt te koop te staan.
Nu was mij wel bekend dat er boven de grote rivieren mensen zijn die neerkijken op alles wat niet tot de Randstad behoort (of eigenlijk op alles buiten de hoofdstad), en sommigen zelfs pleiten voor het opheffen van de meest zuidelijke provincie van Nederland. Dat er andersom soms weinig vriendelijk gedacht wordt over de ‘Hollanders’ wist ik ook, maar dat Limburg te koop stond? Dat gaat toch wel ver. Is dit een nieuwe bezuinigingsmaatregel? Niks superprovincie, gewoon afstoten!
En wie zou de nieuwe eigenaar worden? Een steenrijke Chinees, die is uitgekeken op het opkopen van Franse wijngaarden en bijbehorende chateaux en nu wel eens een eigen provincie wil hebben, inclusief sterviolist? Of toch een Russische miljardair, die na een eerst voetbalclub te hebben gekocht ook niet meer weet wat hij met zijn geld moet? Wellicht een oliesjeik uit de Arabische wereld dan, die graag met zijn supercar door het Heuvelland wil rijden? Lekker onthaasten. Heeft hij daar een dealtje voor gesloten met een van die Limburgse politici, die zo vaak in het nieuws waren de afgelopen tijd? Het zou zo maar kunnen.
Nee dus. Het is gewoon een slecht gemaakte kop bij een artikel over de mogelijke verkoop van het Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger. Ook niet leuk voor de betrokkenen, maar toch wat minder spectaculair.

Reacties zijn gesloten.